Webadtrader.com - Vi hjälper dig att köpa, sälja och byta annonsutrymme på webben...
Annonsplatser säljes | Annonsplatser köpes | Annonsplatser bytes

Vår första månad
Webadtrader har nu varit online i ungefär en och en halv månad...

FAQ (Frequently Asked Questions)Varför är det bra att byta länkar?
När man talar om att byta textlänkar med andra webbplatser gör man det framför allt ur SEO-synpunkt, förkorning av Search Engine Optimization (sökmotoroptimering), för att få en webbplats att ranka högre i sökmotorerna. En inlänk (bild- eller textlänk) till din webbplats från en annan webbplats är en slags röst. Ju fler röster en webbplats har desto högre värderas webbplatsen av sökmotorerna.

Vad är en inkommande länk eller inlänk?
En inkommande länk, eller inlänk, är en länk från en sida som länkar till en annan sida. Om till exempel sida A länkar till sida B så har sida B en inkommande länk från sida A. Oftast när man talar om en inkommande länk så är det en vanlig textlänk man syftar på, även om en länk beståendes av en bild givetvis också är en inkommande länk.

Vad är Google PageRank?
Google PageRank är ett poängsystem som används av Google för att poängbedöma webbplatser efter en mängd kriterier. Bland annat så har inkommande länkar en avgörande betydelse. Värdet kan variera mellan 0-10. Google genomför årligen ett par-tre större uppdateringar och uppdaterar då det synliga PageRank-värdet som visas i till exempel Google Toolbar. Det dagsaktuella värdet för en webbplats känner bara Google själva till.

Hur hanteras Google PageRank-värdet i annonserna?
Du som annonsör behöver aldrig uppge vilken PageRank du har på din webbplats. Ett script hos oss kontrollerar automatiskt mot Googles servrar och visar alltid ett aktuellt värde i din annons. Då Google gör större uppdateringar av sitt index sköter vårt script automatiskt så att PageRank-värdet i annonserna är uppdaterade. Just under de dagar då uppdateringar äger rum hos Google kan värdet i annonerna hoppa lite fram och tillbaka för att sedan stabilisera sig.

Vad är en ankartext?
Ankartext är den text som visas i webbläsaren för en textlänk. En beskrivande och relevant ankartext är nödvändig för att den som du vill ska klicka på länken vet vart länken leder. Ankartexten läses också av sökmotorerna som utför ett antal bedömningar utifrån ankartexten.
Exempel: <a href="http://www.webadtrader.com">ankartext</a>

Användarnamn:

Lösenord:menuarrow Nytt konto
menuarrow Glömt lösenordet?

Copyright © 2018 Elmeta, din webbyrå i Örebro. Alla rättigheter förbehållna. | Kontakt | Medlem i Webmaster Network